Crocus kerndorffiorum

Çiçeklenme:              Şubat - Mart
Dağılım:                     Endemik /Türkiye / İçel, (Orta Toroslar)
Yükseklik:                 900 m. – 1600 m.  
Habitat:                     Meşe, ardıç ve çam ormanları arasındaki kayalıkların kuzeye veya kuzey batısına bakan  küçük düzlüklerde ve kaya yarıklarında çok nadir olarak bulunur.
Çiçekler:                    Çiçekler beyaz mavi arasında, taç yaprakların dışında koyu mavi renkte ve taç yaprakların ucuna kadar uzanan merkezi bir fırça izi var.  
Segmentler:                Stilus portakal veya kırmızı, anterlerin üst kısmına yapın bir yerden üç parçaya ayrılır ve genellikle anter seviyesinin üzerine çıkar. Anterler gri kenarlı sarıdır. Filamentler ve çiçek boğazı sarı renktedir,
Yapraklar.                  Yapraklar  4-5 adet çiçeklenme döneminde uçlarını göstermeye başlıyor.
Korm ve tunik:           Zarımsı tunik alt kısımdan şeritlere ayrılır ve yüzüksüzdür.
Benzerleri:                  leichtlinii (tunik daha kalın derimsi alttan üçgenimsi parçalara ayrılı, taç yapraklarda koyu renk şeritsi leke bulunmaz, anterler siyah )
Yetiştirme:                  Kültürel olarak yaygın bulunmasına rağmen doğal ortamda çok çok nadirdir. Bilimsel kayıtlarda bulunan lokasyonun dışında herhangi yeni bir lokasyonu bilinmiyor.  Soğuk karlı bir kış ve sıcak bir yaz isteği vardır fakat yine de yazın çok fazla kuru kalmaması gerekir.



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder