Colchicum inundatum

Çiçeklenme:              Eylül - Ekim
Dağılım:                     Endemik / Türkiye / Konya,
Yükseklik:                 1200 m. – 1300 m.
Habitat:                     Aleviyonlu yarı step, otlu düzlük alanlarda bulunur.
Çiçekler:                    Çiçekler 1-3 adet, çan veya huni şekilli, kremsi beyaz, açık pembe – leylak renkte, çok nadiren belirgin olmayan mozaik desenler görülebilir.
Segmentler:                Stamenlerin taç yapraklara oranı ¼ - ½ ve 1.2-2cm gibi kısa yapılıdır. Filamentler sarımsı beyaz, köklerde çok hafif şişkinlik ve hafif kahvemsi sarılık görülür. Anterler versatil, 4.5-7 mm. boyunda, filamentlere oranı ½ - 2/3, sarı renkte, ortadaki düz çizgi yok veya çok ince belirgin değildir. Stilus hafif veya belirgin olarak stamenlerin üzerinde, beyaz veya morumsu leylak renkte ve apexteki şişkinlik ve kıvrılma çok belirgin değildir.
Yapraklar:                  Yapraklar 4-12 adet, yer seviyesinde kalabalıklaşıyor, 13-16 x 4-5 cm. boyutlarında, belirgin kanallı ve hafif dalgalıdır.
Korm ve tunik:           Korm geniş elipsi yuvarlak arasında, tunik zarımsı veya yarı zarımsı, açık veya koyu kahve renkte, 6-8.5 cm. gibi sert boyunludur.
Benzerleri:                 C. persicum  (stamenler daha uzun,)
Yetiştirme:                 Yaygın olarak bilinen bir tür değildir. Sıcak kuru bir yaz ve soğuk bir kış isteği bulunuyor. 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder